Villautveckling i Åkersberga - Etapp 3

Österåkers kommun • Stockholm

Investera i tredje etappen av ett utvecklingsprojekt av villor i Åkersberga. Exklusiva och arkitektritade villor uppförs för att sedan säljas till slutkund.

Om projektet

Fastighetsutvecklaren har tillsammans med en arkitekt tagit fram en ny typ av enfamiljshus i två plan som byggs i egen regi. Huset har ritats specifikt för detta projekt och den första villan står idag klart på fastigheten i Övre Björkhaga i Österåkers kommun. Fastigheten ligger just nu ute till försäljning och under hösten kommer fler hus att uppföras på angränsande tomter. Andra etappen fulltecknades genom Tessin under sommaren och kommer att bli Sveriges första "crowdfundade" fastighetsprojekt.

Utvecklaren erbjuder nu Tessins användare möjligheten att investera i den fortsatta exploateringen av området.

Investeringens styrkor

  • Kort uppförandetid med beräknad fast avkastning på 18 % inom 12 månader
  • Beläget i ett attraktivt bostadsområde i en ort med tillväxt
  • Referensprojekt på angränsande tomt färdigställt
  • Få förtur på att investera i kommande projekt av samma utvecklare

Reservera andelar i projektet nu

Missa inte chansen att reservera andelar i projektet. Så snart du reserverat andelar så blir du kontaktad av fastighetsutvecklaren som kommer att förse dig med ytterligare information och intruktioner.

Fakta om området

  • En av Sveriges mest expansiva kommuner
  • Österåker är landets femte snabbast växande kommun, och är en kranskommun till Stockholm, en av Europas snabbast växande storsstadsregioner
  • Närhet till samhällsservice i Åkersberga
  • Beläget cirka 3 mil från Stockholm city. Restid till Stockholm city uppgår till cirka 25 minuter med bil och 35 minuter med kollektiva färdmedel

Mer om området

Österåker

Österåker är en attraktiv skärgårdskommun i Stockholms län. Kommunen passerade 40 000 invånare år 2012 och har en inflyttning om cirka 400 personer per år. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Åkersberga är centralort i Österåkers kommun och ligger knappt tre mil nordost om Stockholm. I Åkersberga centrum finns shoppinggalleria, torg och butiker. Totalt har centrala Åkersberga över 100 butiker.

Övre Björkhaga

Projektet är beläget i Övre Björkhaga strax utanför Åkersberga centrum, med gångavstånd till pendeltåg och centrumbutiker. Övre Björkhaga angränsar till Hacksta som är ett av de äldre villområdena i Österåkers kommun och är, med sitt centrala läge och stora villatomter, ett populärt bostadsområde.

Kommunikationer

På promenadavstånd från projektet ligger en busstation varifrån en buss till Åkersberga centrum regelbundet avgår. Allmänna kommunikationer i form av spårbunden samt vägbunden kollektivtrafik finns. Med Roslagsbanan tar man sig till Östra station i Stockholm på cirka 30 min från Åkersberga. Från Åkersberga centrum finns det även expressbussar in till centrala Stockholm, samt en mängd lokalbussar. Med bil tar en resa från Åkersberga cirka 25 min till centrala Stockholm.

Natur och fritid

Från Övre Björkhaga är det nära till Röllingby idrottscenter med ishallar, bollhall, upplysta fotbollsplaner och motionsspår. Inom kommunen finns ett stort antal idrottsplatser, hallar samt andra anläggningar. Ridanläggningar och golfbanor finns inom nära avstånd.

Affärer och restauranger

Åkersberga centrum har ett rikt utbud. Här finns välsorterade matvarubutiker, små fik, teater och biograf, bibliotek, restauranger från olika delar av världen, apotek och systembolag.

Skolor och barnomsorg

Från Övre Björkhaga tar man sig smidigt till flertalet skolor och förskolor. Närmast Södra Björkhaga finns Söraskolan på gångavstånd mot centrum. I kommunen finns ett stort utbud av både kommunala skolor och friskolor.

Snabbfakta

Status Kommande projekt
Region Stockholm
Kommun Österåker
Bebyggelsetyp Friliggande villor
Upplåtelseform Äganderätt
Beräknad produktionsstart Q4 2014
Beräknad inflyttning Q2 2015

Bostadsfakta

Objektet Friliggande villa i två plan.
Storlek Boarea ca 140 kvm, biarea 7 kvm samt carport i anslutning till entré. Areauppgifter enligt arkitekt.
Rum Huvudbyggnaden rymmer 4 sovrum, 2 vardagsrum, 2 badrum samt separat tvättstuga.
Tomt Trädgårdstomt. Tomtarea 550-600 kvm (friköpt). Plana gräsytor samt 11 kvm terrass i sydost och 20 kvm terrass i nordväst.
Byggnadsår Start 2014 Färdigställande 2015
Beräknad inflyttning Q2 2015

Rapport från bygget av första huset

Informationsträff

Fastighetsutvecklarna bakom projektet bjuder in till en enklare informationslunch om arbetet i Björkhaga. Syftet är att berätta mer kring de praktiska detaljerna kring exploateringen och ge en chans att ställa frågor direkt till projektledarna. I samband med mötet har även reservationstiden för projektet förlängts 2 dagar till 3/10 2014.

När?

Onsdagen den 1/10 2014, 12.00-13.30

Var?

Adress framgår av länken nedan.


Notera att antalet platser är begränsade och att anmälan måste ske senast 30/9 kl 17.00.


Anmäl dig här


Intresserad av detta projekt? Registrera ett konto eller logga in för att få veta mer.

Registrera konto

Intresserad av detta projekt? Registrera ett konto eller logga in för att få veta mer.

Registrera konto

Rest kapital

  3.000.000 kr

Antal investerare 8
Investeringsslag Preferensaktier
Årligt avkastningsmål 18 %
Minimiinvestering 50.000 kr
Detta projekt är fulltecknat och vi tar inte längre emot reservationer.
Miriam
Några frågor?
Kontakta mig så berättar jag mer!
Miriam
Kundservice

Risker?

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om risker