Villautveckling i Åkersberga

Österåkers kommun • Stockholm

Investera i första etappen av ett utvecklingsprojekt av villor i Åkersberga. Exklusiv och arkitektritad villa uppförs för att sedan säljas till slutkund. Var med och finansiera Sveriges första "crowdfundade" fastighetsprojekt.

Kort om utvecklingsprojektet

Under våren 2014 förvärvade fastighetsutvecklaren en fastighet i Övre Björkhaga i Österåkers kommun. Utvecklaren påbörjade, i egen regi, byggnationen av ett enfamiljshus i två plan. Huset har ritats specifikt för detta projekt. Utvecklaren har erlagt handpenning för fler tomter i direkt anslutning till det påbörjade projektet.

Utvecklaren ser stor potential i området och erbjuder nu Tessins användare att investera i de anslutande tomterna för att påskynda byggstarten av dessa.

Missa inte chansen att investera i Sveriges första "crowdfundade" fastighetsprojekt!

Investeringens styrkor

  • Kort uppförandetid med goda möjligheter till snabb avkastning
  • Beläget i ett attraktivt bostadsområde i en ort med tillväxt
  • Referensprojekt på anslutande tomt som färdigställs under augusti 2014
  • Få förtur på att investera i kommande projekt i samma område

Reservera andelar i projektet nu

Missa inte att reservera andelar i projektet. Vid tidsperiodens utgång kommer du att få ett erbjudande om att teckna aktier i bolaget. Notera dock att det är fastighetsutvecklaren som beslutar om vilka som får erbjudande om att teckna aktier för det fall emissionen skulle bli övertecknad.

Animering av projektet

Rapport från bygget av första huset

Bilder från byggnationen av den identiska villa som för närvarande uppförs på angränsande tomt av samma fastighetsutvecklare.

Fakta om området

  • En av Sveriges mest expansiva kommuner
  • Österåker är landets femte snabbast växande kommun, och är en kranskommun till Stockholm, en av Europas snabbast växande storsstadsregioner
  • Närhet till samhällsservice i Åkersberga
  • Beläget cirka 3 mil från Stockholm city. Restid till Stockholm city uppgår till cirka 25 minuter med bil och 35 minuter med kollektiva färdmedel

Mer om området

Österåker

Österåker är en attraktiv skärgårdskommun i Stockholms län. Kommunen passerade 40 000 invånare år 2012 och har en inflyttning om cirka 400 personer per år. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Åkersberga är centralort i Österåkers kommun och ligger knappt tre mil nordost om Stockholm. I Åkersberga centrum finns shoppinggalleria, torg och butiker. Totalt har centrala Åkersberga över 100 butiker.

Övre Björkhaga

Projektet är beläget i Övre Björkhaga strax utanför Åkersberga centrum, med gångavstånd till pendeltåg och centrumbutiker. Övre Björkhaga angränsar Hacksta som är ett av de äldre villområdena i Österåkers kommun och är, med sitt centrala läge och stora villatomter, ett populärt bostadsområde.

Kommunikation

På promenadavstånd från projektet ligger en busstation varifrån en buss till Åkersberga centrum regelbundet avgår. Allmänna kommunikationer i form av spårbunden samt vägbunden kollektivtrafik finns. Med Roslagsbanan tar man sig till Östra station i Stockholm på cirka 30 min från Åkersberga. Från Åkersberga centrum finns det även expressbussar in till centrala Stockholm, samt en mängd lokalbussar. Med bil tar en resa från Åkersberga cirka 25 min till centrala Stockholm.

Natur och fritid

Från Övre Björkhaga är det nära till Röllingby idottscenter med ishallar, bollhall, upplysta fotbollsplaner och motionsspår. Inom kommunen finns ett stort antal idrottsplatser, hallar samt andra anläggningar. Ridanläggningar och golfbanor finns inom nära avstånd.

Affärer och restauranger

Åkersberga centrum har ett rikt utbud. Här finns välsorterade matvarubutiker, små fik, teater och biograf, bibliotek, restauranger från olika delar av världen, apotek och systembolag.

Skolor och barnomsorg

Från Övre Björkhaga tar man sig smidigt till flertalet skolor och förskolor. Närmast Södra Björkhaga finns Söraskolan på gångavstånd mot centrum. I kommunen finns ett stort utbud av både kommunala skolor och friskolor.

Snabbfakta

Status Kommande projekt
Region Stockholm
Kommun Österåker
Bebyggelsetyp Friliggande villor
Upplåtelseform Äganderätt
Beräknad produktionsstart Q3 2014
Beräknad inflyttning Q1/Q2 2015

Bostadsfakta

Objektet Friliggande villa i två plan.
Storlek Boarea ca 136 kvm, biarea 7 kvm samt carport i anslutning till entré. Areauppgifter enligt arkitekt.
Rum Huvudbyggnaden rymmer 4 sovrum, 2 vardagsrum, 2 badrum samt separat tvättstuga.
Tomt Trädgårdstomt. Tomtarea 538 kvm (friköpt). Plana gräsytor samt 11 kvm terrass i sydost och 20 kvm terrass i nordväst.
Byggnadsår 2014
Beräknad inflyttning Q1/Q2 2015

Intresserad av detta projekt? Registrera ett konto eller logga in för att få veta mer.

Registrera konto

Rest kapital

  2.500.000 kr

Antal investerare 13
Investeringsslag Preferensaktier
Årligt avkastningsmål 15-20 %
Minimiinvestering 10.000 kr
Detta projekt är fulltecknat och vi tar inte längre emot reservationer.
Miriam
Några frågor?
Kontakta mig så berättar jag mer!
Miriam
Kundservice

Risker?

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om risker