Tessin växer så det knakar

Med fler fastighetsprojekt och över 20 000 medlemmar behövs fler medarbetare för att ta hand om ruljangsen. Därför rivstartar Tessin det nya året med att nyanställa fyra nya medlemmar. Och fler kommer det att bli innan året är över.

Vilka är Tessins nya förmågor? Tessinbloggen har frågat dem.


Tommy Berglind, senior Webbutvecklare

Berätta lite om dig själv

– Jag har fru och två söner. Vi har precis flyttat tillbaka från Mallorca där jag drev en firma som sysslade med mjukvaruutveckling. Innan dess bodde jag sex år i London där jag arbetade som frilanskonsult mot bank- och finanssektorn. Men i grunden är jag utvecklare. Jag började programmera på KTH och är nu inne på mitt 20 år i branschen.

Vad kommer du göra om dagarna på Tessin?

– Jag kommer arbeta med utvecklingsteamet och bygga vidare på det som redan har gjorts. Det handlar om att utveckla sajten, back-office och CRM-verktygen. Här kan jag bidra med mina erfarenheter för att bygga snabba verktyg som automatiserar återkommande arbeten.

Vad var det som lockade med Tessin?

– Att jag tror på både teamet, som är väldigt kunnigt, och på tjänsten som bevisligen fungerar. Sen är jag själv entreprenör och gillar att vara med när man bygger upp något nytt från grunden.

Har du en oanad talang eller ovanlig dröm?

– Kan taktmixa eftersom jag är hobby-DJ och har arbetat mycket med musik. Kan även hoppa fallskärm och gillar att köra motorcykel.

Snabbfakta

Ålder: 42 år.

Uppväxtort: Stockholm.

Gör på fritiden: Umgås med familjen och klättrar med äldsta sonen.

Lifehack: Skapa tävlingar hemma för att få barnen att göra det de ska.

Favoritresmål: Ibiza.

Utbildning: Dataingenjörsexamen från KTH och studier i ekonomi och marknadsföring på IHM.

Brinner lite extra för: Actionsport.


Milad Gholami, transaktionsrådgivare

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag är en ekonom som tidigare jobbat med bolånefinansiering. Jag älskar att jobba med människor och utbildade tidigare lånerådgivare på olika bankkontor i landet. Jag har även hjälpt privatpersoner att finansierat bostadsköp och har drivit ett eget fastighetsprojekt. En gång i tiden drev jag även ett gym.

Vad kommer du göra om dagarna på Tessin?

– Jag kommer att vara Tessins ansikte utåt och träffa många projektägare och fastighetsbolag. Målet är att dra in affärer och hjälpa fastighetsutvecklare att kunna förverkliga sina drömprojekt.

Vad var det som lockade med Tessin?

– Jag har följt Tessin sedan starten. Bolaget har gjort en fantastisk resa i en intressant bransch. Jag tror att crowdfunding kommer att bli ännu större och jag känner mig ärad över att få vara med och utveckla Tessin.

Har du en oanad talang eller ovanlig dröm? – Jag är väldigt vig och kan vifta på öronen. Räknas det?

Snabbfakta

Ålder: 28 år.

Uppväxtort: Stockholm.

Gör på fritiden: Lagar mat, tränar och planerar mitt bröllop.

Lifehack: Smoothie på morgon för att slippa laga frukost.

Favoritresmål: Rom

Utbildning: Magisterexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet

Brinner lite extra för: Funktionsnedsatta och utsatta människor.


Magnus Nilsson, transaktionsrådgivare

Berätta lite om dig själv.

– Är uppväxt i Helsingborg men har bott i Stockholm de senaste 11 åren. Har arbetat på fondbolag och som företags- och privatrådgivare på SEB. På fritiden älskar jag att träna och att vara ute i skog och mark. Är gift och har tre barn.

Vad kommer du göra om dagarna på Tessin?

– Som transaktionsrådgivare kommer jag ha löpande kontakt med fastighetsutvecklare för att kunna fylla hemsidan med nya spännande projekt.

Vad var det som lockade med Tessin?

– Det är väldigt kul att börja arbeta i en start-up. I ett litet bolag är alla delaktiga och det är spännande att ta sig fram på en ny marknad. Sen tycker jag även att fastighets- och bostadsmarknaden ekonomiska skiftningar är intressant att följa.

Har du en oanad talang eller udda dröm?

– Jag har som mål att klara av Vasaloppet på under sex timmar. Tyvärr tror jag inte att det blir av i år, men det kommer att ske.

Snabbfakta

Ålder:

33 år.

Uppväxtort:

Helsingborg

Gör på fritiden:

Tränar och umgås med familjen

Lifehack:

Klär alltid på mig själv sist så att barnen får mindre tid till att smutsa ner min kostym.

Favoritresmål:

Gran Canaria

Utbildning:

Kandidatexamen i nationalekonomi och företagsekonomi från Stockholms Universitet.

Brinner lite extra för:

Barn som far illa.


Marcus Wallin, trainee

Kan berätta lite om dig själv?

– Jag är Tessins enda student. Just nu läser jag sista året på min kandidatexamen i Fastighet och Finans på KTH.

Vad kommer du göra om dagarna på Tessin?

– Analysera projekten och utföra due dilligence på fastighetsutvecklare. Andra delar av jobbet består i att skapa databaser och vara i kontakt med personer som investerar i projekten.

Vad var det som lockade med Tessin?

– Att det är en spännande start-up med en ny finansieringsmodell. På ett mindre bolag finns det större möjlighet att kunna bidra.

Har du en oanad talang eller oväntad dröm?

– Har tidigare elitsatsat på innebandy och var uppe och nosade på högsta serien. Nu har jag tonat ner målsättningen och spelar i andradivisionen.

Snabbfakta

Ålder:

22

Uppväxtort i:

Sigtuna.

Gör på fritiden:

Spela innebandy och träna

Lifehack:

Har tyvärr inga lifehacks.

Favoritresmål:

New York.

Utbildning:

Studerar Fastighet och Finans på KTH.

Brinner lite extra för:

Handikappidrott.

Du kanske även gillar